home NORKOM
nowe technologie
Kontakt
Nasi dostawcy
Lista referencyjna

© NORKOM 2008

Pomiar temperatury (karta nr 555)

Wtykany termometr oporowy (PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY)

  • karta katalogowa 90.2305
  • dla temperatur -50...+260°C
  • wodoodporny i hermetyczny
  • wysoka odporność na uszkodzenia mechaniczne

Dzięki szczególnej formie budowy ten wodoodporny termometr oporowy z ostrą końcówką jest polecany do zastosowania przy procesach gotowania, pieczenia i wędzenia oraz we wszystkich innych procesach związanych z obróbką artykułów spożywczych i konserwacji. Kolejne miejsca zastosowania to autoklawy i sterylizatory.
Rura osłonowa wykonana ze stali kwasoodpornej jest dostępna z centrycznym lub skośnym ostrzem pomiarowym (kąt ok. 25° lub 45°).
Wszystkie wykonania mają wysoka odporność na uszkodzenia mechaniczne. Gryf (uch-wyt) jest odporny na wpływ oleju i kwasów.
Seryjnie montowanym wkładem pomiarowym jest sensor Pt100, wg DIN EN 60 751, klasa dokładności B, podłączenie dwu- lub trzyprzewodowe.

DANE TECHNICZNE

Przyłącze Wg wyboru: końcówki przewodów gołe (bez izolacji), z nakładkami metalowymi, z wtyczką lub ze złączem wtykowym wielopolowym
Kabel przyłączeniowy Silikon, temperatura otoczenia -50...+180°C
Teflon, temperatura otoczenia -190...+260°C
Przewód może być uziemiony (opcja)
Gryf (Uchwyt) Tworzywo sztuczne PPS, temperatura otoczenia maks. +200°C
Silikon, temperatura otoczenia maks. +200°C
Teflon, temperatura otoczenia maks. +260°C
Rura ochronna Stal kwasoodporna 1.4571, śr. 3,2mm, 4mm, 4,5mm
Końcówka rury ochronnej centrycznie, kąt ok. 25°
ukośnie, kąt 45°
Wkład pomiarowy Pt100 DIN EN 60 751, Kl. B, 2- przewodowy
Stopień ochrony IP 67
Termometr

[dokumentacja techniczna] pdf325KB


powrót